De Dames Helderder

Wij dames Helderder (Wilma Vos, Anja van den Bosch en Karien Pittie) kennen elkaar vanuit het theater. Door de jaren heen zijn wij met veel plezier op elkaar ingespeeld geraakt in diverse betekenisvolle theaterproducties, die we zelf schrijven. Die ervaring en ook het plezier zorgen ervoor dat we onze horizon hebben verbreed. Onze gevarieerde professionele ervaring in training, coaching en begeleiding voorziet wat we doen van een stevig fundament.

We maken interactieve voorstellingen waarbij we aansluiten op de thema’s die spelen in uw organisatie. Voorbeelden van thema’s zijn: medewerkers die in het zonnetje gezet worden, een project dat op speelse wijze geïntroduceerd wordt, opvoeden, samenredzaamheid, grenzen aan behulpzaamheid van mantelzorgers en natuurlijk is er meer mogelijk!

U zegt het maar….De dames Helderder improviseren en zingen er vrolijk op los. Verhelderend, opbeurend, waar nodig confronterend en altijd herkenbaar. Geen half werk en alles gedegen en professioneel voorbereid. De thema’s die u aandraagt in de voorbereidende gesprekken zetten wij om in scènes en liedjes.


Interactieve voorstelling

We maken voor u op maat een interactieve voorstelling die uit verschillende elementen bestaat:

1. Een vrolijke verrassende opening, al of niet met een lied, afgestemd op het thema (10 min).

2. Een korte toelichting op het programma (5 min).

3. Scènes waarin de drie actrices de problematiek kort neerzetten. Gericht op herkenbaarheid voor de verschillende doelgroepen. Input voor de scènes komt (in de voorbereiding) vanuit de verschillende doelgroepen van uw organisatie. (10 min).

4. Regiespel. In een regiespel zetten twee gecertificeerde trainingsactrices een bepaalde herkenbare situatie neer. De eerste keer kijkt het publiek alleen maar. Bij de tweede keer mag het publiek aan één van de twee actrices adviezen geven (regieaanwijzingen) die leiden tot ander gedrag en een andere reactie. Het is een vorm die heel geschikt en laagdrempelig is voor een groter publiek. De derde actrice (die professioneel trainer/coach is) zorgt als procesbegeleider dat alles in goede banen geleid wordt bij het geven en uitvoeren van de gedragsadviezen (35 -45 min). Eventueel Pauze (15 min)

5. Optie: Gesprek met de zaal over hetgeen gezien en gehoord is of forumdiscussie met deskundigen uit de organisatie of een andere werkvorm waarbij je het publiek betrekt (30-40 min).

6. Afsluiting in de vorm van een lied of iets anders (10 min). Het resultaat is meer bewustzijn, een helderdere kijk en soms het begin van effectiever gedrag.

Opdrachtgevers van De Dames Helderder:
Contact

Nieuwsgierig geworden? Bel dan met: 06 27 117 652 of mail naar:kpittie@kabelfoon.nl
We gaan met veel plezier met u in gesprek over uw wensen en vragen.